Información General / General Information
- Porciones / Portions: 4
- Clasificación / Classification: Carnes y vegetales / Meat and Vegetables
- Chef contribuidor / Performing Chef: Tainá Moura
Ingredientes / Ingredients
Lomo de Cerdo Laqueado / Lacquered Pork Loin
No. | Ingrediente / Ingredient | Cantidad / Quantity |
---|---|---|
1 | Lomo de cerdo / Pork loin | 1 kg |
2 | Cebolla / Onion | 130 g |
3 | Puerro / Leek | 100 g |
4 | Melaza de caña / Cane molasses | 150 g |
5 | Zanahoria / Carrot | 70 g |
6 | Paprika | 10 g |
7 | Ajo / Garlic | 15 g |
8 | Tomillo / Thyme | 3 g |
9 | Sal / Salt | 10 g |
10 | Pimienta negra / Black pepper | 3 g |
11 | Agua / Water | 350 ml |
12 | Cachaça | 50 ml |
13 | Salsa de soya / Soy sauce | 50 ml |
Polenta Cremosa / Creamy Polenta
No. | Ingrediente / Ingredient | Cantidad / Quantity |
---|---|---|
1 | Polenta instantánea / Instant polenta | 200 g |
2 | Cebolla / Onion | 50 g |
3 | Zanahoria / Carrot | 50 g |
4 | Puerro / Leek | 50 g |
5 | Apio / Celery | 50 g |
6 | Ajo / Garlic | 10 g |
7 | Sal / Salt | Al gusto / To taste |
8 | Agua / Water | 1 litro |
9 | Mantequilla / Butter | 30 g |
10 | Queso curado Minas / Cured Minas cheese | 50 g |
Ora-pro-nóbis Citron
No. | Ingrediente / Ingredient | Cantidad / Quantity |
---|---|---|
1 | Ora-pro-nóbis | 100 g |
2 | Ajo / Garlic | 5 g |
3 | Tomate / Tomato | 100 g |
4 | Aceite de oliva / Olive oil | 50 ml |
5 | Jugo de limón / Lemon juice | 30 ml |
6 | Sal / Salt | Al gusto / To taste |
Palomitas de Pan de Queso / Cheese Bread Popcorn
No. | Ingrediente / Ingredient | Cantidad / Quantity |
---|---|---|
1 | Leche / Milk | 100 ml |
2 | Agua / Water | 100 ml |
3 | Aceite / Oil | 10 ml |
4 | Huevos / Eggs | 1 unidad / 1 unit |
5 | Sal / Salt | 3 g |
6 | Almidón agrio / Sour cassava starch | 300 g |
7 | Almidón dulce / Sweet cassava starch | 300 g |
8 | Queso parmesano / Parmesan cheese | 150 g |
9 | Queso semicurado / Semi-cured cheese | 300 g |
Procedimiento / Procedure
- Preparar el lomo de cerdo / Prepare the pork loin:
- Marina el lomo en una bolsa con los ingredientes (excepto la melaza) durante 24 horas. Hornéalo con la marinada durante una hora a 180 °C.
- Marinate the pork loin with ingredients (except molasses) for 24 hours. Bake with the marinade for 1 hour at 180°C.
- Preparar la polenta / Prepare the polenta:
- Cocina la polenta con el caldo de vegetales y añade mantequilla y queso al final.
- Cook the polenta with vegetable broth, and add butter and cheese at the end.
- Hacer el Ora-pro-nóbis / Make Ora-pro-nóbis citron:
- Saltea el ajo en aceite de oliva, mezcla los ingredientes y sirve.
- Sauté garlic in olive oil, mix the ingredients, and serve.
- Preparar el pan de queso / Prepare the cheese bread:
- Haz la masa, congela las bolitas y fríelas hasta dorar.
- Prepare the dough, freeze the balls, and fry until golden.
Presentación / Presentation
Sirve el lomo con la salsa, la polenta, el Ora-pro-nóbis y las palomitas de pan de queso.
Serve the loin with the sauce, polenta, Ora-pro-nóbis, and cheese bread popcorn.